Den ny ferielov

I denne uge fik vi en ny ferielov. Den blev vedtaget af alle partier undtaget Enhedslisten, og den kommer til at betyde, at fra 2020 får alle ret til betalt ferie i det første år de arbejder.

Godt nyt for de unge og for dem der vender tilbage til det danske arbejdsmarked. Tidligere har de måtte vente op til 16 måneder på at få råd til at holde ferie.

Politikerne er glade for, at de har kunne blive enige om aftalen, hvilket sikkert ikke har været nem at forhandle på plads. Arbejdsmarkedets parter har også skulle høres. Men inden de tager hele æren, så er det værd at bemærke, at det var EU der tvang politikerne til forhandlingsbordet. I følge et EU-direktiv har alle lønmodtagere nemlig ret til fire ugers betalt ferie om året, og det var derfor ferieloven måtte laves om.

Og det kan godt undre, at de EU-venlige partier ikke nævner med et ord , at det er EU danskerne indirekte kan takke for den ny ferielov.

Det forklarer, i hvert fald delvist, hvorfor EU-projektet har det så svært i Danmark. For når politikerne selv tager æren for EU’s gode tiltag, og kun referere til EU i møgsagerne, så er det jo svært at sælge EU til danskerne.

Her havde de i hvert fald en oplagt mulighed for at gøre en EU-skeptisk målgruppe lidt mindre skeptisk.

Leave a Reply